Nu söker vi en verksamhetsledare-/utvecklare till Brottsofferjouren Växjö.

”Brottsofferjouren i Växjö omfattar de fem kommunerna Växjö, Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Uppvidinge. Brottsofferjouren i Växjö är en ideell förening som är medlem i Brottsofferjouren Sverige och följer de riktlinjer och minimikrav som utformats. Brottsofferjouren i Växjö är religiöst och partipolitiskt obunden.
Den övergripande målsättningen är att inom jourens område kunna vara en god hjälp åt och ett gott stöd för brottsutsatta, vittnen och anhöriga.”

Nu söker vi en verksamhetsledare-/utvecklare till Brottsofferjouren Växjö.
Du kommer att fylla en viktig funktion att i samverkan med styrelsen vara drivande i arbetet med att leda och utveckla vår organisation. I detta kommer du också att samverka med myndigheter, föreningar och andra organisationer.
I arbetsuppgifterna ingår ansvar för rekrytering samt att leda och utbilda våra volontärer. Du kommer också aktivt att ge stöd, råd och information till brottsoffer, vittnen och anhöriga. 
Du kommer att projektleda och delta i medlemsaktiviteter och utbildningsinsatser samt vara ute och föreläsa om vår verksamhet.

I tjänsten ingår även att sköta daglig administration som innefattar bland annat posthantering, utskick, fakturering, föreningens ekonomi, marknadsföring samt övriga vanligt förekommande administrativa uppgifter.

Brottsofferjouren står för alla människors lika värde och rättigheter och vi förväntar oss, och ser det därför som en självklarhet att du delar våra värderingar.

Vi söker dig som:

  • Har en akademisk bakgrund inom samhällsvetenskap/beteendevetenskap/kommunikation eller annan lämplig högskoleutbildning.
  • Har lätt för att engagera och entusiasmera andra och som har en förmåga att möta människor med respekt och öppenhet. 
  • Är prestigelös, kreativ och nytänkande samt att du är duktig på att strukturera ditt arbete. 
  • Har vana att driva projekt och ser möjligheter i mångfalden.
  • Har lätt för att skapa och bibehålla nya kontakter.
  • Kan/vill arbeta självständigt.
  • Har körkort och tillgång till bil.

Meriterande:

• Erfarenhet från föreningsliv eller ideell organisation
• Erfarenhet av ledarskap och projektledning 


Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Är du den vi letar efter kan vi erbjuda ett självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter. Du har daglig kontakt med många olika människor och du kommer att vara en viktig del i kontakten med brottsutsatta, vittnen och anhöriga.​ 


Tjänsten är på heltid med målstyrd arbetstid.

Vi rekryterar löpande och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Sista ansökningsdag är den 3 juni 2022. Skicka ansökan med CV och personligt brev till: info@vaxjo.boj.se.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie-Louise Gustavsson, ordförande i Brottsofferjouren Växjö 073-047 55 93, eller nuvarande verksamhetsledare Malin Milevi, 0470-456 94.Du kan läsa mer om Brottsofferjouren Växjö på www.vaxjo.boj.se