Vill du bli volontär?

Vem som helst. Var som helst. När som helst. Att bli utsatt för eller bevittna ett brott kan hända vem som helst, var som helst och när som helst. Vill du göra en viktig insats i samhället – eller känner du någon som skulle passa för detta uppdrag? Du behöver inte vara något proffs – […]

Vem som helst. Var som helst. När som helst.

Att bli utsatt för eller bevittna ett brott kan hända vem som helst, var som helst och när som helst. Vill du göra en viktig insats i samhället – eller känner du någon som skulle passa för detta uppdrag? Du behöver inte vara något proffs – det räcker att du är en bra medmänniska som lyssnar, bekräftar och förstår. Kontakten med Brottsofferjouren blir ofta vändpunkten för den utsatta.

Välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer om vad det innebär att jobba som volontär på Brottsofferjouren Växjö. Du kan välja att jobba som stödperson eller vittnesstöd. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig kunskaper inom områden som samtalsmetodik, vanliga reaktioner hos brottsoffer, rättsprocessen, skadeståndsfrågor, polisens arbete mm.